A battery powered box with a LED for each office status. IN, OUT, MEETING, LUNCH, SICK Status is changed via phone widgets through MQTT or through Tasker

IN SWEDISH:

Guide till Adafruit Feather Huzzah och adafruit.io finns på learn.adafruit.com

I stora drag skapar man ett konto på io.adafruit.com och skapar en ”feed”. Feeden kan ha olika värden och kan ändras via MQTT (finns massa olika appar och sätt att göra det). Lådan läser kontinuerligt av feeden och tänder rätt lampa.

Jag använder appen MQTT Dashboard till android, för med den kan man skapa knappar (widgets) på hemskärmen. Knapparna skickar en siffra till adafruit io, som lådan sedan omedelbart fångar upp.

För att koppla lådan till min jobb-kalender, så att den visar ”MÖTE” per automatik när jag är ”upptagen”, använder jag appen Tasker och en MQTT-plugin. Tasker används även för att kunna ändra status mha NFC-tag. Tasker sätter även volymen på telefonen till 0 och ringer *23*…# för att sätta status i växeln till möte.

När mötet är slut skickas signal till lådan att jag är ”INNE”, volymen ställs upp och telefonen ringer växeln och ändrar status.

Lådan är ca 95*50*30mm och texten är gjord med en schablon i utskuren vinyl(tack Klas Johansson!) och lite vit hobbyfärg.

Feather Huzzah har usb-port så att man kan ladda batteriet i lådan genom att bara koppla in en sladd.